CPC university event

De Politieke Communicatie en Journalistiek groep (CPC) organiseert op woensdag 8 maart a.s. het evenement “CPC University” over de Tweede Kamerverkiezingen. Het evenement is speciaal voor middelbare scholieren. Het evenement heeft als doel scholieren op een interessante manier kennis te laten maken met de rol van media tijdens verkiezingen.

Vanaf 13.00 uur geven onderzoekers van CPC korte minicolleges over de invloed van media tijdens de verkiezing. Daarna volgt een interview in collegetour-stijl met Niels van der Laan (bekend van de KWIS en het cabaretduo Woe & Van der Laan). Hij wordt geïnterviewd door scholieren over de rol van politieke satire. Tot slot kunnen scholieren meedoen aan workshops over onderzoek naar verkiezingen. Thema’s als stemwijzers, onderbuikgevoelens, big data en partijprogramma’s, en eye tracking worden besproken. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk frisborrel.

Leerlingen van het Montessori College Amsterdam, Roland Holst College Hilversum, Spinoza Lyceum Amsterdam en Caland Lyceum Amsterdam zijn aanwezig.

Het programma is te vinden via de volgende link.

 

(bron beeld: Wikipedia Commons, Vysotsky4 via CC BY-SA 3.0)